Smetanovo-koprový osuch

Potřebujeme:

1 kg polohrubé mouky, 2 vejce, 2 dl oleje, 50 g droždí, mléko, krystalový cukr
Náplň: 2 kyselé smetany, 2 žloutky, sůl, posekaný kopr, 1 PL maizeny

Jak na to:

Udělejte kvásek z mléka, cukru a droždí. Tento přidejte do mouky spolu s 2 vejci, olejem a solí. Prohněťte hladké těsto a nechte asi 1 hod. kynout. Vykynuté těsto na desce rozdělte na 4 bochánky, rozválejte a přeložte na vymazaný plech.

Náplň: Ze smetany, žloutků, soli a maizeny si připravte hmotu, kterou natřete na těsto (na všechny 4 rozválené bochníky). Na plechu nechte ještě chvíli kynout a posypte nasekaným koprem. Pečte asi 25 -30 min. ve vyhřáté troubě. Takto upečeme všechny 4 bochníky.

Podobné recepty:

Koprový - smetanový osuch, Koprový dresink, Bramborové oplatky - lokše, Koprový koláč s hlívou, Smetanovo-mandarinkový dort