Koprový - smetanový osuch

Potřebujeme:

Dávka na 2 plechy:, 600 g mouky, kvásek (z cca 40 - 50 g droždí), mléko podle potřeby, 1 celé vajíčko, 1 žloutek, ½ dl oleje, 125 g másla, 2 kelímky 16% smetany, 1 kelímek zakysané pochoutkový smetany, sůl, posekaný kopr

Jak na to:

Do prosáté mouky přidejte vykynutý kvásek, trochu vlažného mléka (hotové těsto nesmí být ani husté ani řídké), celé vejce a žloutek. Zamíchejte a po trošce přidávejte olej. Vypracujte a zlehka vpracujte na plátky nakrájené máslo. Těsto nechte alespoň 30 min. kynout. Potom ho rozdělte na poloviny, každou rozválejte na jeden vymazaný plech. Smetany smíchejte, posolte, rovnoměrně natřete obě těsta a posypte koprem. Pečte ve vyhřáté troubě, dokud povrch nezrůžoví.

Podobné recepty:

Smetanovo-koprový osuch, Pikantní chuťovky, Roqfortová pomazánka, Roquefortová pomazánka, Pórková polévka