Pečená vepřová krkovička s bylinkami
11.10.2012

600 g vepřové krkovičky, 4 stroužky česneku, kmín, majoránka, tymián, rozmarýn, sůl, 100 g másla, olej
Jak na to:Očištěné a omyté maso vcelku osolte potřete rozetřeným česnekem, posypte kmínem, majoránkou, rozmarýnem a tymiánem. Ochucené maso uložte na vymazaný pekáč, z obou stran prudce opečte a podlijte horkou vodou. Na maso poklademe kousky másla, pekáč zakryjte a v horké troubě pomalu pečte. Před koncem pečení maso odkryté, podlijte výpekem a upečte do červena.
Upečenou krkovičku pokrájejte na plátky a podávejte s opékaným bramborem a dušeným červeným zelím.
Vepřová krkovička se šťávou, Vepřová kýta v žampionové-rajčatové omáčce, Vepřová krkovička na šlehačce, Pečená krkovička s bramborami, Šarišská roláda