Starodávné roštěnky

Potřebujeme:

6 hovězích roštenek, 10 dkg sádla, 6 dkg cibule, 3 dkg slaniny, 4 dkg hladké mouky, ½ l sladké smetany, šťáva z 1 citronu, ½ lžičky mleté ​​červené papriky, 1 kapie nakrájená na menší kostky, trochu vývaru, pepř , sůl

Jak na to:

Roštěnky naklepeme, na okrajích nařízněte, osolte a na rozpáleném sádle z obou stran opečte. Přeložte na mísu a přikryté aby nevychladly. Na výpeku z roštěnek opražte nadrobno nakrájenou cibuli, slaninu, kapii, podlijeme vývarem, vložte roštěnky a pod pokličkou duste doměkka. Hotové vyberte, zbylou šťávu zaprášíme hladkou moukou, povařte a přeceďte. Dochuťte citronovou šťávou, solí, můžete přidat i trochu vegety nebo worcesteru. Takto upravenou omáčku přelijte na roštěnky. Jako přílohu podávejte rýži nebo brambory.

Podobné recepty:

Italské hovězí roštěnky, Roštěnky za odměnu, Pivní roštěnky, Zapékané roštěnky se sýrem, Roštěnky na starý způsob