Bramborová placka se zelím a Česnekovo - smetanovou omáčkou

Potřebujeme:

800 g brambor, mouka, 1 vejce, 1 cibule, 750 g kysaného zelí, 200 g uzené slaniny, 1 šlehačka, 4 stroužky česneku, olej, máslo, 2 lžíce hladké mouky, vegeta, trochu majoránky, pepř, sůl

Jak na to:

Brambory očistěte a nastrouhejte. Přidejte vejce, mouku, nastrouhanou cibuli a prolisované 2 stroužky česneku. Osolte, opepřete, přidejte majoránku a vypracujte těsto. Na rozpáleném oleji pečeme placičky. Placky plňte zelím a oblévejte česnekovou omáčkou. Obložte zeleninou.

Zelí poduste. Slaninu nakrájejte na kostky a usmažte. Přidejte k zelí a ochuťte.
Smetanu přiveďte do varu, přidejte prolisovaný česnek a mouku rozšlehané v mléce. Vařte do mírného zhoustnutí. Přidejte máslo a nechte ho pomalu roztát. Ochuťte vegetou.

Podobné recepty:

Bramborová placka bez mouky, Zapékané rajčata se smetanovou omáčkou, Moravská placka, Kembrolky, Česnekovo mrkvová pomazánka