Karnevalové fánky

Potřebujeme:

½ kg hladké mouky, 60 g moučkového cukru, 1 vanilkový cukr, 50 g margarínu, 4 vejce, ½ sklenice mléka, 2 PL rumu, 10 g práškového droždí, šťáva z ½ citronu, olej na smažení, sůl

Jak na to:

V míse připravte těsto z prosáté mouky, cukru, margarínu, vanilkového cukru, droždí a trochy soli. Všechno smíchejte, po jednom přidejte vejce, citrónovou šťávu, podle chuti rum, trochu mléka a prohněťte homogenní těsto. Odložte ho alespoň na 1 hod.. do chladu. Potom opatrně přeložte těsto na pomoučněný vál, vyválejte a vykrojte fánky. Fánky vypražte na oleji. Cukrem je posypte až těsně před podáváním. Pokud je pečete předem, uchovávejte je v plechové nádobě nepocukrované.

TIP: Na těsto můžete připevnit kartonový podklad ve formě masky (škrabošky) a můžete vykrajovat fánky ve tvaru masky. Získáte tím velmi zajímavé fánky.

Podobné recepty:

Fánky, Fánky, Fánky, Masopustní fánky, Fánky bez smažení