Vídeňské houskové knedlíky
26.10.2012

2 housky (150 g veky), 1 PL másla, ½ dl mléka, 1 PL hrubé mouky, 1 vejce, petrželku, sůl
Jak na to:Housku nakrájejte na malé kostičky, osmahneme na másle v troubě dozlatova a nechte vychladnout. Z vajec a mléka, soli a mouky se připravte těsto, přidejte na jemno nasekanou petržel a nakonec zamíchejte opražené housku. Z připravené hmoty tvarujte knedlíčky (3 ks na porci) a vařte ve vroucí osolené vodě (nebo vývaru) 3 - 4 min. Uvařené vyberte, opláchněte studenou vodou, aby ztuhly, a zalijte trochou vývaru.
Podobné recepty:Pivní chilly guláš s houskovými knedlíky, Houskové knedlíky, Houskové knedlíky, Houskové knedlíky, Babiččiny houskové knedlíky