Houskové knedlíky
200 g staršího pečiva, 1 menší cibuli, 4 lžíce másla, 2 lžíce nasekané petrželky, 3 vejce, 3 PL mouky, 125 ml mléka, mouku na zpracování, sůl
Jak na to:Pečivo nakrájíme na kostičky a vložíme do mísy. Pak nakrájíme nadrobno cibuli a osmahneme ji v hrnci na másle do sklovitá. K cibuli přidáme nasekanou petrželku. Přimícháme nakrájené pečivo, zalijeme mlékem a rozšlehanými vejci a necháme stát tak dlouho, dokud tekutina nevsákne do pečiva. Nasáklé suroviny zpracujeme v těsto a zakryté kuchyňskou utěrkou necháme odpočívat asi 20 minut na chladném místě. Ve větším hrnci přivedeme k varu vodu. Z těsta formujeme pomoučněnýma rukama knedlíky a vkládáme je do vroucí vody. Vaříme na mírném plameni asi 15 minut. Uvařené knedlíky vyjmeme z vody děrovanou naběračkou a necháme okapat na sítku. Houskové knedlíky se hodí jako příloha například k vepřovému masu s omáčkou.
Podobné recepty:Pivní chilly guláš s houskovými knedlíky, Houskové knedlíky, Houskové knedlíky, Babiččiny houskové knedlíky, Houskové knedlíky