Vepřová plec se zeleninou

29.10.2012
Potřebujeme:

½ kg vepřového masa, 1 cibule, 3 lžíce rajčatového protlaku, 1 balíček instantní svíčkové omáčky, 1 menší mrkev, ¼ malého celeru, 3 sterilované okurky, 3 PL sterilovaného hrášku, 2 lžíce sladké smetany, 3 PL oleje, sůl

Jak na to:

Očištěné umyté maso vcelku opečte na horkém oleji ze všech stran. Osolte, přidejte oloupanou nahrubo pokrájenou cibuli a rajčatový protlak. Krátce orestujte, podlijte vodou a duste doměkka. Měkké maso vyjměte z pánve a odložte do tepla.
Výpek dolijte vodou, vsypte instantní svíčkovou omáčku a dobře rozmíchejte. Za stálého míchání přiveďte k varu a přidejte na nudličky pokrájenou mrkev a celer. Vařte asi 5 min.
Do uvařené omáčky přidejte hrášek a na tenké plátky nakrájené okurky, převařte a zjemněte smetanou.
Podávejte s knedlíkem, vařenými brambory nebo dušenou rýží.

Podobné recepty:

Dušené jehněčí plec se zeleninou, Detektivní hrnec, Kořeněná vepřová plec, Hovězí maso s citronem, Vepřová kýta v žampionové-rajčatové omáčce