Kořeněná vepřová plec

Potřebujeme:

Asi 50 dkg vepřové plece, sůl, pepř, majoránka, kmín, drcené nové koření, citronová kůra, prolisovaný česnek

Jak na to:

Česnek prolisujeme, přidáme ostatní tlučené koření a promícháme na kašičku. Připravenou směsí potřeme maso a necháme asi 6 hodin uležet. Před pečením zabalíme maso do pomaštěného alobalu, alobal dobře uzavřeme a pečeme asi 3/4 hodiny. Pak alobal nahoře rozstřihneme a dopečeme. Maso necháme vychladit, krájíme na tenké plátky a podáváme s chlebem nebo přidáváme do studené mísy a obložíme syrovou zeleninou - papriky, rajčata apod.

Podobné recepty:

Detektivní hrnec, Vepřová kýta v žampionové-rajčatové omáčce, Moravský vrabec, Dušené jehněčí plec se zeleninou, Brambory plněné mletým masem