Omáčka Madeira

8.10.2012
Potřebujeme:

zelenina, hovězí kosti, kázat z uzené slaniny, houby, mouka, rajčata, hřebíček, cukr, 1 dl červeného vína, pepř, sůl

Jak na to:

Na 1 osobu použijte 50 g zeleniny. Zeleninu nadrobno pokrájejte a v horké masti upražte do tmavohnědá za přídavku malého množství cukru. Přidejte několik kousků hovězích kostí, kůži z malého kousku uzené slaniny a několik nadrobno pokrájených hub. Za stálého míchání jejich upražte, posypte moukou, přidejte trochu rajčat, pak dobře povařte. Když se omáčka uvařila, přeceďte ji a zeleninu propasírujte přes síto. Znovu položte na oheň, ochuťte solí, trochou mletého pepře, hřebíčkem, cukrem a červeným vínem, pak vařte do hustoty medu.

Podobné recepty:

Hovězí pečeně po zahradnický, Pikantní mrkev se slaninou a vínem, Ruská omáčka, Karamelová omáčka, Česneková studená omáčka