Bramborové buchtičky

Potřebujeme:

½ kg hladké mouky, 1 vejce, trocha soli, 1 kostka droždí a tolik kyselého mléka nebo bílého neslazeného jogurtu, aby nám vzniklo vláčné těsto
Náplň: 1 kg uvařených brambor, 1 velká cibule, 2 PL oleje, sůl a mletý černý pepř dle chuti, po 1 lžičku majoránky a mletého kmínu, trochu posekané čerstvé nebo sušené máty peprné

Jak na to:

Droždí rozmačkéjte rovnou do prosáté mouky, přidejte ostatní přísady, vypracujte hladké vláčné těsto a nechte ho vykynout. Rozválejte ho, pokrájejte na čtverce, do jejich středu rovnoměrně rozdělte nádivku, udělejte buchtičky a poklademe je vedle sebe na vymazaný plech. Na bocích je při ukládání Pomastíte tukem, aby se při pečení neslepily. Vrch potřete rozšlehaným vejcem (nebo zbylým tukem) a v předehřáté troubě upečte dozlatova.

Náplň: Uvařené brambory dobře pomačkejte. Na oleji upražte nadrobno posekanou cibuli, přidejte ji do brambor, osolte, opepřete, dobře promíchejte a po vychladnutí ní plňte buchtičky.

TIP: Pro vylepšení nádivky můžete přidat i opražené slaninu nebo šunku, šunkový salám, zbylé pečené, zda uzené maso ...

Podobné recepty:

Buchtičky, Bramborové krokety, Netradiční buchtičky, Bramborovo-Mozzarellové housky, Buchtičky s krémem