Buchtičky
7.8.2012
1 kg polohrubé mouky, 2 kostky droždí, prášek do pečiva, 3 žloutky z vajec, 0,5 l mléka, 3 dcl oleje, sůl (do kvásku přidat 3 polévkové lžíce cukru)
Jak na to:Ze surovin vymícháme těsto. Z uhnětena bochníku těsta uvalíme válec a ten rozdělíme na šest stejných částí. Každou ze šesti stejných částí rozválíme na kruh a ten rozdělíme na osm stejných částí. Do každé z osmi částí přidáme na vnější okraj nádivku (např. povidla), pak svineme. Hotové, naplněné a svinuté buchtičky poklademe na plech a necháme kynout asi 1 hodinu, pak upečeme.
Podobné recepty:Netradiční buchtičky, Bramborové buchtičky, Buchtičky s krémem, Višňové buchty, Dukátové buchtičky