Debrecínska roštěná

10.10.2012
Potřebujeme:

400 g hovězí roštěnky, 50 g šunky, 2 papriky, 2 rajčata, 100 čerstvých hub, 1 chilli paprička, 1 cibule, 150 - 200 ml masového vývaru, 20 g hladké mouky, mletý pepř, sůl, olej nebo sádlo, 4 PL zakysané smetany, pažitka nebo petrželka

Jak na to:

Hovězí plátky nakrájejte na plátky, zlehka naklepeme, okraje nařízněte, osolte, opepřete, poprašte moukou a opečte na rozehřátém oleji z obou stran. Maso vyjměte a držte v teple.
Na sádle zpěníme na drobno posekanou cibulku, přidejte na nudličky pokrájenou šunku, kousky papriky a plátky čerstvých hub. Vše osmahneme a podlijeme vývarem.
Vložte zpět maso, přidejte oloupaná pokrájená rajčata, nasekanou chilli papričku a duste do měkka. Hotové roštěnky na talíři polijte zakysanou smetanou a ozdobte pažitkou nebo petrželkou.

Podobné recepty:

Plněné kotlety, Ďábelská roštěná, Roštěná naruby, Roštěná na znojemský způsob, Roštěná s koprem