Sýrové žemličky

Potřebujeme:

600 g polohrubé mouky, 2 Sedlčanské Hermelíny, 50 g másla, 50 g droždí, 1 PL cukru, 1 PL kmínu, mléko, sůl
Náplň: 200 g uzené slaniny, petržel, pažitka, cibule, sůl, pepř

Jak na to:

V teple si nechte vykynout kvásek. Z mouky, kvásku, másla, cukru a soli vypracujte tužší těsto. Do těsta vmíchejte nastrouhaný Sedlčanský Hermelín s kmínem a nechte vykynout. Na pánvi zpěníme na kostičky nakrájenou slaninu nebo uzený bok, přidejte cibuli, odstavte a přidejte větší množství petržele a pažitky. Osolte, opepřete a nechte vychladnout.

Vykynuté těsto rozválejte, vykrojte kolečka, které naplňte nádivkou nádivkou a zabalte do kuličky. Před pečením potřete vajíčkem, posypte hrubou solí a sezamovým semínkem.

Podobné recepty:

Dršková polévka z hlívy ústřičné, Zapečené sýrové hnízda, Sýrovo-šunkové žemličky z listového těsta, Žemličky, Pařížské žemličky