Pečený bůček s bramborovou nádivkou

12.10.2012
Potřebujeme:

plát vepřového bůčku, ½ kg brambor, 2 mrkve, 3 vejce, pivo, libeček, mletý pepř, sůl

Jak na to:

Na másle osmažte nahrubo nakrájené syrové brambory, na jemno nakrájený libeček, osolte, opepřete. Přidejte na kostičky nakrájenou mrkev, zalijte vejcem a nechte srazit. Tuto nádivku rozetřete na plátek bůčku zbavený kostí a kůže, rozkrojený a dobře naklepaný.
Dobře smotejte a převažte nití. Dejte na pekáč a přiklopte a pečte. Když je maso poloměkké, odkryjte pokličku a přelijeme světlým pivem a pečte dokud maso není měkké a zlatavé. Podávejte s čerstvou zeleninou.

Podobné recepty:

Pečený bůček plněný zelím, Pečený plněný bůček, Pečený bůček na vietnamský způsob, Pečený bůček s kůží, Vepřový bůček s bambusovými výhonky