Plněné medové srdíčka

Potřebujeme:

Těsto: 2 větší lžíce medu, 450 g hladké mouky, 130 g moučkového cukru, 80 g másla, 2 vejce, 1 lžičku perníkového koření, 1 lžičku jedlé sody Náplň: 1 PL medu, ¼ kg rozdrobených piškotů, 1 hrst mletých ořechů, 3 PL rybízového džemu, 3 PL rumu, 1 PL kakaa

Jak na to:

Z jednotlivých surovin prohněťte těsto, které nechte 3 hod. odpočívat.
Na pomoučněném vále ho rozválejte na tloušťku 3 mm a vykrojte srdíčka. Poklademe je na vymazaný plech a dejte péct na 15-20 min. do elektrické trouby vyhřáté na 180 ° C (horkovzdušná trouba 160 ° C).

Všechny suroviny na nádivku utřeme spolu. Pokud se vám zdá nádivka hustší, přidejte asi 150 ml vody.

Upečené srdíčka natírejte nádivkou a po dvě slepujte. Nakonec srdíčka namáčejte v čokoládě, případně dozdobte barevnou drobenkou.

Podobné recepty:

Plněné medové srdíčka, Medové srdíčka, Srdíčka baletek, Medové srdíčka, Solamylová srdíčka