Medové srdíčka
19.9.2012
280 g hladké mouky, 180 g moučkového cukru, 2 lžíce medu, 2 vejce, ½ lžičky jedlé sody, trochu mleté skořice a vonných mletého hřebíčku
Poleva: 140 g pr. cukru, 1 bílek, 10 g maizeny, trochu citronové šťávy
Všechny suroviny spolu zpracujte na tužší těsto a na desce nechte odpočívat (přikryté ubrouskem) do druhého dne.
Těsto pak znovu propracujeme a vyválejte asi na 0,5 cm tloušťku. Vykrajujte malé srdíčka, poklademe je na vym. plech, potřeme rozšlehaným vejcem. Ve vyhřáté troubě upečte.
Po vychladnutí ozdobte bílkovou polevou
Poleva: Práškový cukr, bílek, maizenu a citrónovou šťávu spolu vymícháme na přiměřenou hustotu.
Plněné medové srdíčka, Plněné medové srdíčka, Medové srdíčka, Srdíčka baletek, Solamylová srdíčka