Vepřové maso na šalotce
10.9.2012

1, 5 kg vepřového masa, 6 šalotek, 40 g másla, 2 citrony, 1 PL kaparů, 2 PL hořčice, 1 svazek petrželové naťe, 1 sklenka suchého bílého vína, tuk na vymazání pekáče, sůl
Jak na to:Osolené maso potřete směsí z kaparů nakrájených nadrobno, ze změklého másla, z posekané petrželky, hořčice a šťávy z 1 citronu. Do vymazaného pekáče vložte maso, šalotku a citron nakrájený na kolečka, podlijeme vínem a pečte zakryté 40 min. při teplotě 180 ° C. Potom pekáč odkryjte, zvyšte teplotu na 200 ° C a za občasného podlévání pečte dalších 40 min.
Podobné recepty:Vepřové masíčko po znojemsku, Vepřové maso, Vepřové na kmíně, Vepřové na houbách, Vepřové karbenátky s houbami