Krab se žampiónovou omáčkou

24.10.2012
Potřebujeme:

250 g krabích tyčinek, 5 PL vermutu, 50 g másla, 2 PL mouky, 1 cibule, 100 g žampionů, 1 šálek smetany, 100 g tvrdého sýra, petrželka, pepř, sůl

Jak na to:

Pokrájenou cibuli osmažte na másle, přidejte nakrájené žampiony a posekanou petrželku. Přimíchejte mouku, osmažte ji do světle žluté a zalijte smetanou. Přidejte nastrouhaný sýr a míchejte dokud se sýr nerozpustí. Přilijte vermut, dochuťte solí a pepřem. Nakonec vmíchejte rozmrazené pokrájené krabí maso a nechte prohřát asi 10 min. Podávejte s bílým chlebem a bílým vínem.

Podobné recepty:

Krutí řízky se žampionovou omáčkou pro pravé gurmány, Krabí pomazánka, Sardinková pomazánka s vejci, Plněné palačinky žampionovou smaženicí, Těstoviny s žampionovou omáčkou