Těstoviny s žampionovou omáčkou

Potřebujeme:

jakékoli těstoviny, máslo, jarní cibulka,trocha citronové šťávy, žampiony, portské víno, smetana

Jak na to:

Na másle necháme orestovat jarní cibulku nakrájenou nadrobno. Přidáme očištěné a na plátky nakrájené žampiony, které trošičku zastříkneme citronem a posolíme. Necháme asi 10-15 minut podusit a přidáme cca 2 lžíce portského vína. Opět necháme ještě chviličku dodusit a přilijeme smetanu na šlehání. Vaříme dalších asi 10 minut na mírném ohni, aby smetana zhoustla. Dochutíme solí, bílým pepřem a můžeme přidat maličko papriky.

Podobné recepty:

Těstoviny se sýrovou omáčkou, Krutí řízky se žampionovou omáčkou pro pravé gurmány, Špenátové těstoviny s Nivové omáčkou, Těstoviny se smetanovou omáčkou, Majkove těstoviny