Špenátové omelety
24.10.2012
250 g čerstvého špenátu, 1, 25 dl mléka, 2 vejce, 100 g hrubé mouky, zeleninová kořenící směs, olej, pepř, sůl
Náplň: 1, 25 dl mléka, 6 vajec, 60 g uzené slaniny, pažitka , sůl
Umytý, okapaný špenát nadrobno posekejte a smíchejte s vejci, mlékem a moukou. Ochuťte zeleninovou kořenící směsí, solí a pepřem. Na oleji upečte asi 8 tenčích omelet.
Náplň: V mléce rozkvedlejte vejce a sůl. Slaninu pokrájejte na kostky, osmahneme, přidejte vejčité směs a připravte polotuhou smaženici. Nádivku dejte na omelety, přeložte a posypte pažitkou.
Špenátové omelety se šunkovou pěnou, Omelety plněné mletým masem, Drůbeží játra v omeletě, Špenátové karbanátky, Špenátové pirohy z listového těsta