Gofri se smetanou

Potřebujeme:

¼ kg polohrubé mouky, 1 malá kapsička sušených kvasnic, trocha soli, 1 PL vanilkového cukru, 2, 5 dl vody, 4 vejce, 2 PL husté sladké smetany, 130 g rozpuštěného másla

Jak na to:

Rozbijte vejce a oddělte bílky od žloutků. Z bílků ušleháme tuhý sníh a odložte do chladu. V misce smíchejte mouku s kvasnicemi, solí a vanilkovým cukrem. Ve středu udělejte jamku, přidejte žloutky, smetanu, rozpuštěné máslo a zpracujte těsto, které podle potřeby nařeďte vodou. Těsto musí být hladké a řidší. Pak opatrně po lžičce přidávejte sníh. Naběračkou těsto nalijte do přístroje na gofri, zavřete, ihned obraťte a upečte dozlatova po 2 min. z každé strany.

Podobné recepty:

Gofri, Těsto na vafle / gofri, Jahodové gofry, Karibská gofri, Hlávkový salát se smetanou