Zbojnická roláda
24.10.2012

¾ kg zadního hovězího masa, 30 g česneku, 100 g šunky, 100 g slaniny, 60 g rostlinného tuku, 100 g cibule, 4dl vývaru nebo vody, 30g hladké mouky, sůl, pepř
Jak na to:Z masa nakrájejte větší plát, rozklepeme, potřete česnekem rozetřeným se solí, okořeňte, poklademe plátky šunky a slaniny, zaviňte a svažte. Na tuku osmažte cibuli, roládu za všech stran opečte, zalijte vodou a duste do měkka. Během pečení roládu obracejte a prolévejte šťávou. Maso vyjměte, šťávu vyduste na tuk, zaprášíme moukou, podlijeme vodou, promíchejte a povařte.
Podobné recepty:Zbojnická pomazánka, Zbojnická jehla, Plňená roláda, Roláda plněná šlehačkou, Roláda z mletého masa