Houby na smetaně

80 dkg hub, 8 dkg másla, 8 dkg cibule, sůl
Omáčka: 5 dkg másla, 4 dkg hladké mouky, 1 lžičku cukru, trochu octa, ¼ l kysané smetany, ¼ l vývaru z kostky, petrželka (pažitka)
V hrnci na rozehřátém másle zpěníme nadrobno nakrájenou cibuli, pak k ní přidáme na nudličky nakrájené houby a dusíme. Připravte světlou jíšku, kterou postupně podlévejte studenou smetanou a vývarem a za stálého míchání ji uvaříme. Do hotové omáčky vložte houby a podle chuti osolte, okyselíme a přislaďte. Na talíři ozdobte petrželkou (pažitkou) a podávejte s vařenými bramborami.
Podobné recepty:Houbovka, Houbová omáčka, Houby s mrkví na smetaně, Kulajda, Houbová omáčka