Držky na paprice se škvarky a uzeným

Potřebujeme:

800 g vařené hovězí dršťky, 600 g uzené maso, 150 g cibule, 100 g oleje, 50 g hladké mouky, ½ l hovězího vývaru, 150 g anglické slaniny, 100g zakysané smetany, majoránka, česnek, pažitka, mletá paprika, mletý bílý pepř , sůl

Jak na to:

Na rozpáleném oleji zpěníme nadrobno nakrájenou cibuli, zaprášíme moukou a orestujeme. Přidejte mletou papriku a ihned zalijeme hovězím vývarem. Důkladné povařte, přidejte na tenké nudličky nakrájené uvařené dršťky, ochuťte pokrájeným česnekem, majoránkou, bílým pepřem a solí. Poduste 15 min. a přidejte zakysanou smetanu. Anglickou slaninu nakrájejte na menší kostičky rozškvaříme je a jednotlivé porce posypeme. Přidejte plátky domácího uzeného. Ozdobte sekanou pažitkou, případně nadrobno pokrájenou červenou paprikou.

Podobné recepty:

Škvarková pomazánka, Škvarková pomazánka, Bramborové knedlíčky plněné masem, Květák na bačův způsob, Škvarková pomazánka