Slané rohlíčky s masovou nádivkou

Potřebujeme:

1 balíček listového těsta, 2 vejce, mouku na desku,, ¼ kg mletého masa, sůl, pepř, 1 stroužek česneku, 1, 5 PL solamylu, tuk na plech, červená mletá paprika na posypání, petrželka na ozdobení

Jak na to:

Mleté maso promíchejte s 1 vejcem, prolisovaným česnekem, přisypte solamyl, ochuťte solí a pepřem. Vše dobře propracujeme a rozdělte na 12 dílů, z nichž udělejte válečky. Z listového těsta vyválíme na pomoučněném vále plát asi 20 x 30 cm (asi 0,4 cm silný). Nakrájejte ho na 6 čtverců, které šikmo přepulte na trojúhelníky.
Zbývající vejce rozšlehejte. K delší straně trojúhelníku položte vždy váleček masa a zaviňte. Rohlíčky dejte na vymazaný plech, potřete vejcem a v předehřáté troubě při střední teplotě pečeme 15 min. - Po 10 min. je posypte mletou paprikou. Podávejte ozdobené petrželkou.

Podobné recepty:

Vaječná omeleta s masově - brokolicovou nádivkou, Vánoční ořechové rohlíčky, Kedluben plněný masem, Čokoládové rohlíčky, Vanilkové rohlíčky - měkké