Kaštanový závin
24.10.2012

1 kg kaštanů, 80 g moučkového cukru, 100 g másla, 5 cl rumu, 1 dl sladké smetany
Náplň: 200 g másla, 100 g hořké čokolády, 60 g moučkového cukru, 2 PL rumu
Med, mléko, krystalový cukr, máslo dejte do kastrolu a nad párou rozpusťte, aby směs byla hladká. Nechte trošku vychladnout a do vlažné směsi přidejte polovinu mouky, kakao, skořici a utlučený hřebíček. Vše dobře vymíchejte a přidejte druhou polovinu mouky, jedlou sodu a rozšlehaná vejce. Vymíchejte na hladké těsto, které nechte do rána odpočinout.
Potom ho vyválejte na tloušťku 0,5 cm a formičkami vykrojte různé tvary. V mírně vyhřáté troubě pečte 10-12 minut.
Kaštanový máslový krém, Závin z listového těsta s hlívou, Zelný závin, Jablkový závin s marcipánem, Kaštanový nákyp s karamelem