Kotlety s pikantní omáčkou

Potřebujeme:

1 kg kotletu bez kosti v celku, 4 cibule, česnek, 3 PL kečupu, 2 PL plnotučné hořčice, worcester, bílý pepř, chilli koření, 2 dcl bílého vína

Jak na to:

Kotletu důkladně potřete česnekem a osolte, lehce opepřete bílým pepřem a pečte při 170 ° C. Po 1 hod. přidejte na osminky nakrájené cibule a pečte dalších 30 min. při teplotě 200 ° C. Maso vyjměte a vzniklou šťávu rozmixujte a nalijte zpět na pánev. Přidejte víno, kečup, hořčici, worcester a chilli koření. Uzené maso dejte prohřát na páru. Maso nakrájejte na tenké plátky a pokládejte na talíř. Na talíři přelijte omáčkou a podávejte s bramborovou kaší nebo vařenými bramborami.

TIP: Při přípravě omáčky se řiďte hlavně svou chutí a množství přísad upravte podle sebe.

Podobné recepty:

Kotleta, Pikantní smažené kotlety, Vepřové kotlety na pomerančích, Kotletky na hořčici, Grilované vepřové kotlety na pomerančích