Čočková polévka s bílým vínem

20.9.2012
Potřebujeme:

150 g čočky, ½ cibule, 50 g mrkve, 50 g petržele, 1 kostku masoxu, 100 ml bílého vína, 80 g klobásy, 4 zrnka celého pepře, sůl

Jak na to:

Provedenou omytou čočku namočte na 2 hod. do vody. Pak propláchněte a scezené nasypte do hrnce, zalijte vodou a dejte vařit. Přidejte očištěnou a nadrobno nakrájenou cibuli, očištěnou, na kostičky nakrájenou zeleninu. Polévku trochu osolte, opepřete celým pepřem a uvařte téměř doměkka. Masox rozmíchejte ve 100 ml horké vody, vlijte do polévky, přidejte víno, nakrájenou klobásu, promíchejte a uvařte doměkka.

Podobné recepty:

Čočková polévka se slaninou, Rybí polévka s chřestem a bílým vínem, Králík na hlívě, Čočková polévka s vínem, Grilované kotlety Bordeaux