Ostré vepřové špízy v rozmarýnové marinádě
9.10.2012

½ kg vepřových řízků, 2 stroužky česneku, 2 větvičky rozmarýnu, 100 ml olivového oleje, 1 velká cuketa, sůl, nahrubo mletý barevné pepř
Jak na to:Oloupejte česnek, prolisujeme ho, rozmarýn umyjte a nakrájejte. Obojí smíchejte olejem. Maso omyjte, osušte, nakrájejte na kostky, vložte do marinády a nechte je asi 2 hod. odležet. Cuketu omyjte, podélně rozpulte a nakrájejte na větší válečky. Napichujte jehly střídavě s masem. Grilujte asi 8-10 min. a při grilování potírejte zbylou marinádou. Nakonec jemně posypte barevným pepřem.
Podobné recepty:Rozmarýnové víno, Vepřové špízy prokládané uzeninou, Krůtí špízy, Špízy z mletého masa, Vepřové plátky v marinádě