Játrové knedlíky (do polévky)

200 g hovězích nebo vepřových jater, 1 vejce, 1 stroužek česneku, pepř, zázvor, 30 g másla, petrželová nať (pažitka), strouhanku, sůl
Jak na to:Omytou a nakrájenou játra a česnek umelte, přidejte změklé máslo, sůl, pepř, špetku zázvoru, na jemno pokrájenou petrželku (pažitku) a přimíchejte tolik strouhanky, aby vám vzniklo polotuhé těsto. Pokud je hmota příliš hustá, přidejte studený vývar. Mokrýma rukama tvarujte malé knedlíky. Ukládejte na desku a všechny najednou vložte do slabě vroucí polévky. Vaříte pouze krátce, aby neztvrdli.
TIP: Těsto můžete protlačit do vařící vody přes děrované sítko na halušky (haluškár).
Játrové knedlíčky, Houbové knedlíky (do polévky), Jatrové knedlíčky do polévky, Špenátové knedlíky (do polévky), Játrové knedlíčky do polévky