Kávový krém
21.6.2012

½ l mléka, 150 g cukru, ¼ l zrnkové kávy (z 20 g), 2-3 žloutky, 3 PL maizeny, ½ l šlehané smetany
Jak na to:Uvařte silnou černou kávu, kterou nechte asi 5 min. stát. Pak ji přeceďte a smíchejte s mlékem, ze kterého si trochu odložte. Připravenou bílou kávu dejte sevřít s cukrem. Do odloženého mléka zamíchejte žloutky, maizenu a za stálého míchání vlijte do vařící kávy. Když krém začne houstnout, odložte ho a do zcela vychladlého zamíchejte ušlehanou sladkou smetanu.
TIP: Ze smetany trochu odložte a ozdobte ní krém na povrchu. Ke krému podávejte piškoty nebo sušenky.
Kávový dort, Tvarohovo-kávový krém, Ořechově-kávový zákusek, Ořechově-kávový zákusek, Ořechově-kávový zákusek