Tvarohovo-kávový krém

27.3.2012
Potřebujeme:

dlouhé nebo kulaté piškoty, šálek silné černé kávy, 3 žloutky, 1 vanilkový cukr, 3 PL moučkového cukru, 2 tvarohy hrudkovité, kakaový prášek

Jak na to:

Na dno středně velké dezertní mísy naskládáme piškoty. Udělejte silnou černou tureckou kávu a piškoty ní polijte do úplného změknutí.
V míse vyšlehejte tři žloutky s moučkovým cukrem a vanilkovým cukrem. Vyšlehejte elektrickým šlehačem do pěny. Do krému přidejte špetku potravinářského žlutého barviva, aby byl efekt hezčí.
Do vyšlehaných žloutků přidejte oba tvarohy a šlehačem opět vymícháme dohladka. Na piškoty navrstvěte veškerý krém, vidličkou udělejte ozdobné pásky a silně posypte kakaovým práškem. Dejte na pár hodin do lednice a podávejte vychlazené.

Podobné recepty:

Tvarohovo-jogurtový krém s hruškami, Kávový dort, Tvarohovo-vanilkový krém, Kávový krém, Brusinkový krém