Bylinkové - bramborové krokety

7.10.2012
Potřebujeme:

¼ kg brambor, 1 vejce, 60 g strouhaného sýra, 60 g mouky, česnek, 2 PL petrželky, pažitky, majoránky, muškátový ořech, olej na smažení, ½ šálku majonézy, 2 lžíce smetany ke šlehání, kari koření, pepř

Jak na to:

Ve slupce uvařené brambory po vychladnutí oloupejte a pokrájejte na jemné plátky. Smíchejte je s vejcem, kořením a bylinkami na těsto. Z něj udělejte válečky asi 6 cm dlouhé a 3 cm silné. Smažte je na oleji, nechte dobře okapat.
Podávejte s krémem: udělejte šlehačku, smíchejte s majonézou a dochuťte ostatními kořením.

Podobné recepty:

Bramborové krokety, Krokety z bramborové kaše, Bramborové krokety, Tvarohovo-bramborové krokety, Bramborové krokety