Pečené plněné pomeranče

Potřebujeme:

50 g cukru, 40 g másla, 40 g hladké mouky, 3 bílky, 5 pomerančů, moučkový cukr, ořechy

Jak na to:

1 pomeranč důkladně umyjte kartáčem, osušte, nastrouhejte z něj kůru a vymačkejte šťávu. Z ostatních 4 seřízněte vršky a vydlabejte dužinu. Vydlabané pomeranče zabalte do alobalu a postavte do chladničky. Dužinu odstavte. V hrnci rozehřejte máslo, zaprášíme moukou a osmahneme. Vezměte z ohně a vmíchejte kůru, šťávu a cukr. Opět vařte, dokud směs nezhoustne, pak ji opět seberte z ohně a nechte vychladnout. Z bílků ušlehejte sníh a vmíchejte do pomerančové náplně. Naplňte vydlabané pomeranče, postavte na plech, Dejte péct asi na 25 min. do trouby vyhřáté na 200 ° C. Hotové pocukrujte.

TIP: Nejvhodnější jsou pomeranče s hrubou slupkou.

Podobné recepty:

Filety plněné pomerančem s rýžovým pomerančovým salátem, Mangové šílenství, Plněné pečené papriky, Ovocný salát, Vepřové kotlety na pomerančích