Italské houbové ragú
½ kg hub, 1 lžičku nastrouhané cibule, máslo, petrželka, pepř, sůl Bešamel: 20 g másla, 2 dl mléka, 20 g mouky, 1 dl smetany, 2 žloutky, 200 g uzeného masa, citrónová šťáva , sůl
Jak na to:Houby očistěte a nakrájejte na kousky. Na másle velikosti ořechu jejich duste s nastrouhanou cibulí a ochuťte solí, pepřem a na jemno pokrájenou petrželkou.
Mezitím uvařte bešamel z másla, mléka a mouky. Po složení z ohně přidejte smetanu, žloutky, na plátky nakrájenou uzeninu, ochuťte trochou soli a citronovou šťávou.
Směs smíchejte s houbami a nalijte do vymazané hluboké ohnivzdorné mísy, vrch bohatě posypte strouhaným sýrem. Pečte, dokud se celé jídlo nepřehřeje a vrch sýra bude pěkně růžový. Obložte rýží.
Houbové ragú, Houbové ragú s Horčicovou omáčkou, Smažené houbové řízky, Italské těstoviny s brokolicí, Těstoviny s játry a žampiony