Domácí bramborová vánočka
19.11.2012

1 kg hladké mouky (můžete použít i v poměru 1:1 hladkou a polohrubou mouku), 400 g vařených, strouhaných brambor, 250 g moučkového cukru, 200 g másla, 2 vejce, mléko, 1 PL soli, 1 vanilkový cukr, citronová kůra , rozinky, kvásek z 60 g droždí
Jak na to:Všechny suroviny zpracujte na těsto, které musí zůstat tuhé a musí vykynout během 60 - 90 minut. Potom těsto rozdělte na 9 dílů a upleťte vánočku. Nejprve upleťte cop ze čtyř dílů, na něj položte další ze tří dílů a navrch ještě jeden ze dvou dílů. Nechte ještě kynout, potřete vejcem. Aby se copy nesesunuli, je vhodné do vánočky, ještě před pečením, napíchne špejle. Pečte nejprve zprudka a pak pomalu Dopékáme.
Podobné recepty:Tvarohová vánočka, Domácí vánočka, Vánočka, Cyklistická žemlovka, Babiččina vánočka