Domácí vánočka

Potřebujeme:

1 kg hladké mouky Speciál, špetku soli, 15 dkg cukru krupice, 7 dkg droždí, 20 dkg másla, 1 vanilkový cukr, citronovou kůru, 2-3 vejce, 0,40 l mléka, 15 dkg rozinek, hrst sekaných mandlí na posypání

Jak na to:

Z droždí, mléka, trochy cukru a mouky uděláme kvásek. Přidáme ho do mouky a s dalšími surovinami dobře vypracujeme na těsto. Přikryjeme utěrkou a necháme kynout v teplé místnosti asi jednu až 1 1 / 2 hodiny. Potom vytvarujeme vánočku, potřeme rozšlehaným vejcem, posypeme mandlemi a pečeme téměř hodinu při teplotě 170-190 stupňů.

Podobné recepty:

Tvarohová vánočka, Vánočka, Cyklistická žemlovka, Domácí bramborová vánočka, Babiččina vánočka