Ukrajinské kachní ragú
1 kg kachny, sůl, 400 g cibule, 60 g rajčatového protlaku, 60 g másla, 1 dl bílého vína, citronová šťáva, zelená petrželka, pažitka
Jak na to:Maso trochu naklepeme, nařízněte a opepřete. Cibuli nakrájejte na plátky a opékejte s mandlovými lupínky, posolte. Řízky opečte a vyjměte. Do výpeku přidejte smetanu a poduste. Osolte, opepřete a řízky potřete teplou cibulovou směsí. Whisky zapalte a vylijte na maso. Po zhasnutí plamínků, přidejte smetanovou omáčku a zahřejte. Podávejte s vařenými bramborami. Maso trochu naklepeme, nařízněte a opepřete. Cibuli nakrájejte na plátky a opékejte s mandlovými lupínky, posolte. Řízky opečte a vyjměte. Do výpeku přidejte smetanu a poduste. Osolte, opepřete a řízky potřete teplou cibulovou směsí. Whisky zapalte a vylijte na maso. Po zhasnutí plamínků, přidejte smetanovou omáčku a zahřejte. Podávejte s vařenými brambory.
Podobné recepty:Kachní prsa se zelím, Kachní prsa na grilu, Medové kachní prsa, Pikantní pečené kachní stehna, Kachna s kiwi