Zapékaný lilek pro labužníky

Potřebujeme:

1 velký lilek, 2 - 3 velká rajčata, 3 lžíce olivového oleje, 150 g plátkového sýra, 2 lžíce strouhaného tvrdého sýra - parmezán nebo eidam, sůl, pepř

Jak na to:

Lilek nakrájejte na 12 tenkých koleček, posolte je a nechte 30 min. odležet, aby pustily šťávu a ztratili nahořklou příchuť. Pak je opláchněte a osušte. Omastíte plech a poklademe na něj s odstupem nejprve 4 kolečka lilku. Potřete je olejem, jemně okořeňte, dejte na ně po kolečku rajčata a přikryjte plátkem sýra. Pokračujte kolečky lilku, potřete olejem, znovu dejte rajčata, sýr a přikryjte kolečky lilku. Vrch posypte strouhaným sýrem, kořením a dejte na 20 - 25 min. zapéct do vyhřáté trouby. Hotovou specialitu ozdobte čerstvou bazalkou a podávejte jako předkrm, případně večeři, s chlebem nebo pečivem.

Podobné recepty:

Zapékaný lilek, Zapečený lilek, Zapékaný lilek se sýrovo-smetanovou náplní, Můj lilek, Lilek s jogurtovým dresinkem