Jelení řízky na cibulce

8.11.2012
Potřebujeme:

Maso z jelení kýty nebo plece (Nejlepší z mladého kusu nebo laně, může však být i ze srnce nebo daniela), cibule, sůl, mletá červená paprika, mletý pepř, hořčice ... podle chuti

Jak na to:

Maso zbavte blan a šlach. Nakrájejte na plátky, které naklepeme, posolte a z jedné strany posypte pepřem, z druhé strany zase paprikou. Můžete zlehka potřít hořčicí.
Plátky odložte do chladu a nechte odstát několik hodin. Odstavte maso a vkládejte do rozpáleného tuku a krátce opečte z obou stran. (Tento proces je užitečný hlavně proto, že v mase se srazí bílkoviny a ty se při dalším dušení již NEVYPLAVUJÍ.
Ve větším hrnci osmahneme ve výpeku na drobno posekanou cibulku. Na ni poklademe platy, podlijeme vodou nebo vývarem a dusíme do měkka.
Pokud vaříte v pomalu-varném hrnci, prudké opékání si můžete odpustit. (V něm se jídlo vaří tak šetrně, že se z masa živiny NEVYPLAVUJÍ.) Tehdy jednoduše vše uložte do hrnce a na high vařte cca 5 hod. .... Doměkka.

Podobné recepty:

Píseň divočiny, Jelení kýta na víně, Jelení medailonky se šípkovou omáčkou, Jelení guláš, Jelení medailonky se šípkovou omáčkou