Grilovaná hovězí roštěná se slaninou

Potřebujeme:

600 g vykostěného hovězí roštěnky, 80 g uzené slaniny, olej, pepř, sůl, alobal (alobalové miska)

Jak na to:

Vykostěnou Odleželou roštěnku omyjte, osušte ubrouskem, zbavte lojové částí a pokrájíme na hrubší řízky, které trochu naklepeme, osolíme, opepříme, pokapeme olejem a nechte v chladu odležet. Odleželé řízky poklademe na rozehřátý grilovací rošt na kterém je alobal (alobalové miska) a grilujeme z každé strany 5 min. Uzenou slaninu pokrájejte na čtyři plátky, které z jedné strany nařízněte a z obou stran osmahneme tak, že vzniknou hřebeny. Hotové řízky upravte na mísu, polijeme okapanou šťávou nebo mastí z usmažení slaniny a ozdobte osmaženou slaninou. Podávejte s bramborovou kaší a kyselými okurkami.

Podobné recepty:

Grilovaná hovězí roštěná s citronem se zeleninou, Grilovaná hovězí roštěná se sardelovou pastou, Grilované hovězí roštěná s cibulí, Chřestová roštěná, Hovězí řízek Dubarry