Mariánková rajčatová polévka
4.7.2012

rajčatový protlak, 6 brambor, 1 vejce, 0, 5dl oleje, 3 lžíce hladké mouky, sladká červená paprika, sůl, 1 PL krystalového cukru
Jak na to:Brambory oškrábejte a nakrájejte na drobné kostičky, dejte vařit s trochou soli na 15 min. V průběhu vaření brambor si připravte jíšku z oleje a 1 lžíce hladké mouky. Když je zlatavá tak do ní přidejte červenou sladkou papriku a protlak který si rozřeďte asi s 0,5 l chladné vody. Po rozmíchání přidejte ke bramborem. Pak si připravte s vejce, mouky a špetky soli těstíčko s jehož si před koncem vaření lžičkou vkládejte do polévky malé nočky a povařte 2 - 3 min. Po odstavení dochuťte cukrem.
Podobné recepty:Vaječná - rajčatová polévka, Tukožroutská polévka, Rychlá rajčatová polévka, Rajčatová polévka, Rychlá rajčatová polévka