Jablečník s mákem

1 kg jablek, ½ kg moučkového cukru, 6 vajec, 200 ml oleje, 200 ml vlažné vody, 300 g polohrubé mouky, 150 g mletého máku, ½ kypřícího prášku, čokoládová poleva
Jak na to:Jablka očistěte, nakrájejte na kostky a se 100 g cukru poduste do měkka. Do pěny utřeme žloutky s 300 g cukru. Postupně přidávejte olej, vodu, mouku s kypřícím práškem a nakonec sníh z bílků.
V misce smíchejte mák se zbylým cukrem a asi 1/3 těsta. Plech vystelte mastným papírem, rozložte na něj udušené jablka. Natřete něj nejprve makové a pak žluté těsto. Pečte asi 30 min.
Vychladlý koláč vyklopte, papír odstraňte a vrch polijte čokoládovou polevou. Dejte ztuhnout do chladu.
Slané kolečka s mákem, Domácí škubánky s mákem, Jablečník, Jablečník z křehkého těsta, Jablečník z křehkého těsta