Zelné závitky

Potřebujeme:

1 velká hlávka zelí, 15 dkg rýže, 3 dkg másla, 5 dkg zeleniny (celer, petržel, kedluben, květák), malá cibulka, kmín, 10 dkg čerstvých hub nebo 1 PL v soli kompotovaných, 2 stroužky česneku, majoránka, 8 dkg másla

Jak na to:

Zelí umyjte, dejte vařit na 8 min. do teplé vody, pak ji vyberte na mísu, a její listy (měly by zůstat celé) plňte nádivkou.
Očištěnou zeleninu nadrobno rozkrájejte a dusíme na másle do měkka, za občasného podlévání vodou, ve které se vařila zelí. Na pánev dejte kousek másla a nadrobno nakrájenou cibulku. Když cibule zrůžověla, přidejte k ní v teplé vodě oprané rýži, podlévejte vodou ze zelí a poduste ji do měkka. Čerstvé houby rozkrájejte a dejte na máslo dusit (v soli naložené houby osmahneme) s drceným kmínem. Na mísu dejte změklou zeleninu, změklou rýži, houby, utřený česnek, majoránku. Na zelné listy dejte 1 PL připravené nádivku, sbalte, uprostřed obvazujte zlehka nití a na teplou, máslem vymaštěnou pánev je dejte na několik minut péct. Zelný prostředek (srdíčko) dejte do nádivky nebo polévky.

Podobné recepty:

Zelné závitky, Závitky z čínského zelí, Zelné závitky, Kuřecí stehna v zelných listech, Staroslovenský podlistnák