Neapolské roštěnky Sofie Lorenové

Potřebujeme:

2 roštěnky, 6 zrnek jalovce, 6 zrnek nového koření, olivový olej, mouka, 2 stroužky česneku, 2 cibule, 1 hrst sušených hub, tymián, oregano, 1 pohár bílého vína, šťáva z ½ citrónu, ¼ kostky instantního výaru (podle chuti ), 1 šálek strouhaného sýra parmezán, 1 pohár sladké smetany, pepř, sůl

Jak na to:

Roštěnky zlehka naklepeme a je okraje místy nařízněte, aby se vám při opékaní neskroutily. Osolte, opepřete a potřete rozdrcené kuličky jalovce a nového koření. Nakonec potřete olejem a dejte odležet asi na 1 hod..
Po hodině je obalte v mouce a opečte na oleji asi 5 min. z každé strany. Vyjměte je a nechte v teple. V rozpáleném oleji usmažte pokrájený česnek a nakrájenou cibuli. Přidejte předem namočené houby, dochuťte špetkou tymiánu a oregana, zalijte bílým vínem a šťávou z citronu. Podle chuti kostku vývaru. Pečlivě přimíchejte nastrouhaný sýr. Za stálého míchání přilijte smetanu. Vložte maso a ještě prohřejte. Podávejte s menším druhem těstovin (mušličkami).

Podobné recepty:

Italské hovězí roštěnky, Roštěnky za odměnu, Pivní roštěnky, Zapékané roštěnky se sýrem, Roštěnky na starý způsob