Plátky lososa pečené v alobalu

31.7.2011
Potřebujeme:

30 g rozpuštěného másla, 4 velké očištěné mrkve nakrájené na tenká kolečka, 200 g uvařených a okapaných čínských jemných vaječných nudlí, 300 ml smetany, 6 očištěných a nasekaných jarních cibulek, 1/2 lžičky soli, čerstvě mletý černý pepř, 80 g očištěné a omyté řeřichy potoční, 4 opláchnuté a osušené plátky lososa asi po 200 g, 2 lžíce sekaného čerstvého kopru nebo petrželky, 150 ml suchého bílého vína, snítky čerstvého kopru a dílky citronu na ozdobení

Jak na to:

Troubu předeřejeme na 180 °C. Z alobalu vystřihneme čtyři obdélníky o rozměrech 50 x 30 cm a potřeme je po jedné straně trochou másla. Kolem okrajů necháme 5 cm široký volný pruh.
Mrkev povaříme 5 minut, slijeme vodu a mrkev nasypeme do mísy. Přidáme nudle, smetanu, polovinu jarní cibulky, polovinu soli a trochu pepře. Do obdélníků alobalu rozdělíme po čtvrtině této směsi a posypeme ji čtvrtinou řeřichy. Navrch položíme plátek lososa a potřeme ho zbývajícím máslem.
Každou porci posypeme trochou jarní cibulky a kopru, osolíme a opepříme a přelijeme čtvrtinou vína. Obdélníky alobalu přehneme a pevně založíme. Balíčky naskládáme na pekáč a pečeme v předehřáté troubě 15 mnut.
Balíčky vyndáme z trouby a necháme 5 minut stát. Pak je otevřeme, obsah přesuneme na nahřáté talíře, ozdobíme a ihned podáváme.

Podobné recepty:

Losos na koriandru, Dušený losos na másle, Losos ve fusaku, Uzený losos s artyčoky, Plněný losos