Kuřecí rizoto s houbami

Potřebujeme:

1 středně velká oloupaná cibule nasekaná na drobno, 1 vyčištěná středně velká červená paprika nasekaná na drobno, 30 g másla, 200 g rýže na rizoto, 400 g konzervovaného hustého drůbežího vývaru, 100 ml suchého bílého vína, 200 g otřených hub nakrájených na plátky, 3 vlákna šafránu nebo 1/4 lžičky kurkumy, 300 g vařeného nebo pečeného kuřecího masa nakrájeného na proužky, 50 g mraženého hrášku, 50 g strouhaného parmezánu, 1/2 lžičky soli, čerstvě mletý černý pepř, dílky citronu a čerstvě nakrájená pažitka na ozdobení

Jak na to:

Máslo dáme do velkého vhodného kastrolu, zakryjeme mikrotenovou fólií a při nejvyšším stupni necháme 30 vteřin rozehřát. Přidáme cibuli, celer, papriku a česnek, zakryjeme a dusíme při nejvyšším stupni 5 minut, až zelenina změkne - po 3 minutách směs promícháme. Přidáme mouku a při nejvyšším stupni během minuty osmahneme, pak přidáme konzervovaná rajčata, vývar, sůl a trochu pepře. Znovu zakryjeme a při nejvyšším stupni dusíme 5 minut - po 3 minutách jídlo promícháme. Přidáme okru a kostky kuřecího masa, zakryjeme a vaříme při nejvyšším stupni 12 minut - mícháme každé 4 minuty - až je maso hotové, oka měkká a omáčka mírně zhoustne. Kastrol nebo mísu vyndáme z trouby a necháme 5 minut stát. Mezitím v mikrovlnné troubě 3 minuty při nejvyšším stupni ohřejeme rýži. Tu pak rozdělíme do čtyř předehřátých hlubokých talířů, zalijeme jí kuřecí směsí

Podobné recepty:

Šafránové rizoto s modrým sýrem, s grilovanými krevetami na česneku a limetkou, Kuřecí stehna s houbami, Rizoto s brokolicí, Rizoto s brokolicí, Lehké letní rizoto