Krůtí směs v bramboráku

Potřebujeme:

na 4 porce
300 g krůtího masa, 1 lžička grilovacího koření, 1 lžička kari koření, 1 lžička sójové omáčky, 1 pórek, 2 cibule, 1 červená paprika, 1 žlutá paprika, 2 stroužky česneku, 1 lžíce kečupu
Bramborák: 800 g brambor, 1 vejce, 100 ml mléka, 3 stroužky česneku, 1 lžíce majoránky, mletý pepř, sůl, 200 g hladké mouky

Jak na to:

Krůtí maso opláchneme, osušíme a nakrájíme na nudličky. Omytý pórek nakrájíme na kolečka a očištěné papriky na proužky.
Na pánvi rozpálíme olej a maso na něm krátce osmahneme. Ochutíme ho grilovacím a kari kořením, sójovou omáčkou a osolíme. Přidáme nakrájené papriky a pórek, rozetřený česnek a kečup. Vše promícháme a podusíme. Nakonec přidáme na kolečka nakrájenou cibuli.
Brambory oloupeme a nastrouháme. Slijeme přebytečnou vodu a přidáme vejce, mléko, rozetřený česnek, majoránku, pepř, sůl a podle potřeby zahustíme moukou.
Na rozpáleném oleji opečeme po obou stranách větší bramboráky.
Naplníme je masovou směsí, přehneme na polovinu a podáváme.

Autor receptu: Lenka Chladová

Podobné recepty:

Plněná krůtí prsa, Krůtí řízky v bramboráku, Krůtí stehna na slanině, Krůtí prsa s broskví, Král v županu